Програма-автопілот в автомобілях Tesla навчається на відеозаписах із камер, встановлених на машинах. Співробітники компанії переглядають відзнятий матеріал і розмічають усе – від дорожньої розмітки до конусів. Про складнощі та умови роботи в Tesla розповів один із членів команди.
З 2022 року я працюю на заводі Tesla у Буффало, штат Нью-Йорк. До того, як я почав навчати автопілот, у мене не було жодного досвіду роботи в автомобілебудуванні чи виробництві.
Моє завдання полягає в тому, щоб допомогти навчити автомобілі Tesla проверка номера в нигерии автономному водінню. Tesla має 9 різних камер, які збирають дані для навчання автопілота. Щодня я годинами переглядаю ролики, зняті на автомобілях клієнтів та водіїв Tesla.
Ми розмічаємо кожну деталь — стежимо, щоб машина не виїжджала на узбіччя дороги, і кажемо їй, як діяти, якщо смуга закрита на ремонт або на заваді зустрівся знак «Рух без зупинки заборонений у будь-якому напрямку».
В рамках програми є безліч невеликих проєктів, які об’єднані спільною метою – створити найповніший досвід автономного водіння та автопілота. Проєкти можуть тривати кілька тижнів чи місяців.
Можна кілька місяців наносити розмітку на дорожні смуги або навчати автомобіль тому, як реагувати на різні погодні умови, наприклад, як розпізнавати снігові замети та діяти, коли розмітка на смузі руху покрита снігом.